Flag of the UK       login

jongeren

       jongeren 

 

kleinste politiebureautje

Een zeer bijzonder project. De restauratie van het kleinste Politiebureautje in Nederland dat in Sloten ligt. Een  monument waarvoor Stadsherstel de restauratieopdracht als leerlingbouwplaats aan het bedrijf JCN Nieuwenhuizen heeft gegeven. 

De werkzaamheden worden voor een groot deel worden uitgevoerd door Whitney Thijm. Zij neemt deel aan Talent voor Amsterdam en volgt een opleiding bouw en techniek. In een interview voor het Stadsherstel Magazine vertelt ze waarom werken in de bouw ook voor vrouwen leuk is.

JE HELPT ELKAAR VERDER IN DE BOUW

Een begeleider wees Thijm op de mogelijkheden in de bouw. Thijm was aanvankelijk argwanend, maar draaide al gauw bij. “Ik dacht: zo’n dominante mannencultuur vol bouwvakkersdecolletés, wat moet ik daartussen? Maar er werken steeds meer vrouwen in de bouw, dus dat valt hartstikke mee. Ik word met open armen ontvangen.” Ze is vooral te spreken over het groepsproces dat ze op de werkvloer tegenkomt. “Je helpt elkaar steeds verder, dat vind ik een grote verrijking. Als je ziet dat een ander zich inzet, wil je dat zelf ook.”
 

Meer lezen over dit mooie project en de samenwerking van Talent voor Amsterdam met partners lees dan het artikel in Stadsherstel. 

 

 

TALENT VOOR AMSTERDAM

 
  privacyverklaring

WAT WE DOEN

Talent voor Amsterdam voorkomt schooluitval en jeugdwerkloosheid. De partners investeren in hun talent en bieden jongeren een gecombineerd aanbod van werk + onderwijs + wonen + support.